Laila Westergaard

HVOR LYSET FALDER

Kontakt os

Samtidskunstudstilling ‘Hvor lyset falder’ med billedhugger Laila Westergaard

Fernisering lørdag den 18. november 2023, hvor kurator Tina Anette Madsen og kunstneren vil være til stede.

Se mere på kunstnerens hjemmeside

Pressemeddelelse vedr. udstillingen (0.1 Mb)

FINNISSAGE – ARTIST TALK

Søndag den 17. december fra kl. 14.00

Laila Westergaard holder en artist talk i sin udstilling ‘Hvor lyset falder’. Det er en helt unik chance for at se så mange af Laila Westergaards værker samlet, da der sjældent er mulighed for, at se så mange store og tunge skulpturer og relieffer.

Det er sidste chance for at se udstillingen, der lukker samme dag.

Kunstneren vil fortælle om udstillingen og sin kunst fra kl. 14:00.

Entré til Vestjyllands Kunstpavillon/Arne Haugen Sørensen Museum giver adgang til finissagen.

Hvor lyset falder 18. november. – 17. december

Titlen på udstillingen refererer til en døbefont, der er skabt til udstillingen.
Lyset fra oven i Kunstpavillonen, rammer døbefontens dåbskar, der er formet som en stjerne, hvis takker rækker ned og rammer jorden. Samtidigt bliver det punktet, hvor Gud er nær.

Laila Westergaards arbejde er præget af modsætninger, der giver hendes værker en hel særlig karakter. Stofligheden i hendes værker, forstærkes af den hårde granitsten, der anvendes som et blødt og sanseligt materiale. Den dobbelttydige vekselvirkning mellem den hårde granit og fornemmelsen af blødhed, overrumpler beskuerens forståelse af skulpturerne, med oplevelser der nærmer sig nærværsoplevelser. Overraskelsen giver en oplevelse af nærvær og sanselig karakter.

Granitstenen som billedhuggermateriale bliver i Westergaards hænder anvendt, som var det papir, eller andre lette og skrøbelige materialer. Kunstneren arbejder med sten og med ord og billeder i sten og har på sin egen vis fornyet en meget gammel tradition i historien og i menneskets behov for at sætte sig spor. Stenenes skulpturer bevæger sig i spændingsfeltet mellem det hverdagsagtige, tidlige og det evigtgyldige.

Laila Westergaards sanselige granitskulpturer udfordrer samtidigt udstillingslokalerne i Vestjyllands Kunstpavillons white-cube-ness.

Westergaards værker kan ligeledes ses med en reference til Arne Haugen Sørensens værker som forefindes i udstillingslokaler i forlængelse med Vestjyllands Kunstpavillon, da begge kunstnere, på forskellig vis, arbejder med religiøse temaer.

Laila Westergaard (f. 1964) er uddannet på Det Jyske Kunstakademi (John Olsen, Lene Rasmussen og Poul Skov Sørensen) 1985-89; Güzel Sanatlar Fakültesi, Istanbul, Tyrkiet 1989-90.

Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse

Foto: Eigil Lundsgård

Udstillingen er støttet af

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv til os

97 17 28 79