Allan Skuldbøl

Kontakt os

Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn

2020 Soloudstilling med billedkunstner Allan Skuldbøl, Dybe

Vi glæder os til at træde ind i Allan Skuldbøls univers og kunstneren vil selv være til stede ved ferniseringen.

Bemærk dog restriktioner i forbindelse med Corona situationen.

BEMÆRK:

Coronarestriktionerne rammer igen kulturen, men vi lukker ind i småhold til max 50 personer ad gangen til ferniseringen.

Husk mundbind til caféen, hvor der vil serveres en forfriskning.

Heldigvis kan udstillingen besøges med gratis adgang for medlemmer af Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn frem til og med søndag d. 22. november 2020.

Det er lykkedes Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn at få engageret denne spændende kunstner, Allan Skuldbøl, som trækker tilskueren ind i sit univers af fantasifulde figurer i frodigt farvespil.

Mytologiske væsner, begivenheder og personer fra hele bibelshistorien, nøglefortællinger om mennesket boltrer sig i Allan Skuldbøls billeder i hans helt personlige symbolverden: Symboler på livet og døden, forgængelighed og kærlighedens engleharper.

I motivvalget, kompositionen og farvebrugen er Allan Skuldbøl en signaturmaler. Vi er aldrig i tvivl om, hvem kunstneren er: Den dristige brug af symboler i en aldrig hvilende men alligevel rolig bevægelse bringer os ind i et åndeligt univers. Ofte gennem en portlignende indramning af billedet inviteres vi ind i en katedral, farverne er som i glasmosaikker eller i en ortodoks kirkes ikoner, et vindue ind til himlens hemmeligheder. Grundtonen varierer som afspejlede den ups og downs i Allan Skuldbøls liv, men én farve bærer igennem alle malerierne: Guldets farve! Glansen fra det høje har været akkompagnementet i hele Allan Skuldbøls særdeles omfattende produktion.

Arthouse Skuldbøl er atellieret og galleriet i Dybe gamle generatorhal, hvor de store formater er de foretrukne, men hvor også de helt små intime malerier i ikonstørrelse får lov at indgå i repertoiret. Allan Skuldbøl er autodidakt kunstner, uddannet tømrer og senere lærer fra Herning Seminarium og hans cv viser en omfattende udstiller- og udsmykningsvirksomhed i hele landet, ofte i kirkeligt regi, samt adskillige gange i Holland. Med udstillingen i Videbæk vender Allan Skuldbøl tilbage til sin barndoms egn, og måske er plakatmotivet med ”Den fortabte søn vender tilbage” sigende!

Se evt. mere på Allan Skuldbøls hjemmeside.

Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Fotograf: Eigil Lundsgaard

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv til os

97 17 28 79