Amalie Smith

Kontakt os

Samtidskunstudstilling med forfatter og billedkunstner Amalie Smith

Fernisering

Lørdag den 9. november kl. 14.00-16.00

Kurator og kunstner vil være til stede.

Alle er velkommen

Udstillingen er kurateret af Tina Anette Madsen under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.

Amalie Smith er forfatter og kunstner og arbejder tværmedialt og med tekst og billeder i form af udstillinger, video og lyd, og har udgivet otte bøger, senest Thread Ripper (2020).
Hun inspireres af og arbejder med en mangfoldighed af emner, udfra en fascination af hvordan idé og materie hænger sammen. Amalie Smith kaster ofte sin interesse på områder, der bedste kan belyses gennem flere fagligheder, bl.a. naturvidenskab og kunsthistorien. Hun benytter sig både af litterære og billedkunstneriske produktions- og distributionsformer, ikke som to adskilte praksisser, men som forskellige måder at nærme sig det samme stof, og hendes arbejde krydser ofte genrekonventioner i hybride mellemformater. Ved VK vil hun dels inddrage udstillingslokalet, dels inddrage det omgivende landskab/omegn i en procesorienteret praksis.

Amalie Smith (f. 1985) er uddannet MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 og BFA fra samme sted i 2012. I 2009 dimitterede hun fra Forfatterskolen. Hun har modtager flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond 2011-2021 og mange andre legater og priser. https://www.amaliesmith.dk/

Udstillingen er støttet af

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv til os

97 17 28 79