FRAGILE WELTEN

Kontakt os

Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegn

Den første og meget spændende internatilonale udstilling i 2012 var

FRAGILE WELTEN

– Romantikken vender tilbage – Skrøbelige verdener.

Kunstnerne kommer fra kunstnerkollektivet ”Berlin Selected Artists” – BSA, og de fleste af kunstnerne har boet og arbejdet i kunstmetropolen Berlin, men kommer fra Irland, Tyskland, England, Italien, Cuba, Spanien, Østrig og Un­garn.
Danmark er repræsenteret med to værker af den internationalt anerkendte kunstner Rene Holm.

Gruppen BSA er frem for alt karakteriseret af en åben udveksling og minder mere om et kunstfilosofisk omvandrende cirkus end et galleri. Sådan skal vær­kerne også opleves – ikke som enkelte værker men i samspil med hinanden – akkurat som en cirkusforestilling, der kun er hel, hvis der både er klovne og akrobater, spænding og hygge, latter og gråd.

Udstillingens titel er ”Fragile Welten” – ”Romantikken vender tilbage- Skrøbe­lige Verdner” og omfatter malerier og skulpturer. Ud­stillingens tema og de 38 værker udfordrer hver især kritisk det til­syneladende perfekte liv, verdens skrøbelighed og det der lurer lige under overfladen i en forsøgt afmystificeret verden.

Spørgsmål til tidsånden

Alle de udstillede værker henviser på hver deres måde til en tæt, lukket og skjult verden – og tilbyder tilskueren at træde ud af sit hverdagsliv og glemme dagligdagen for et øjeblik. Værkerne opfordrer til eftertanke, de sætter spørgsmål ved tiden, livet og verdens umiddelbare og nærværende skrøbelig­hed.

Akkurat som i romantikkens verden i 1800-tallet anes der noget under overfla­den. Noget som er større end livet, men som også er selve livet

Udstillere: Adam Bota Leo Ferdinando Demetz Konstantin Déry Alejandro Rodríguez González Simone Haack René Holm Eoin Llewellyn Enda O’Donoghue J.M.Pozo Steffi Stangl Stepanek & Maslin Attila Szűcs Kinki Texas Jens Thiele. Kuratered af Uwe Goldenstein Også vandreudstilling i DK.

Se www.selected-artists.com.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Skriv til os

97 17 28 79